Üdv mindenkinek!

Szokásos netes csemegézésünk során bukkantunk egy felvételre, melyen a legújabb KORG KAOSS PAD modell, a KP QUAD látható és hallható egy újdonsült tulajdonos kezei alatt. Nos, Marc the Darc szerint ez volt az első darab, ami Dániába érkezett - speciálisan az ő kérésére bontották ki a friss szállítmányból, és hazájában ő tehette rá legelőször a kezét az új dinamikus effektprocesszorra. Az ő elhivatottságát jelzi az is, hogy az eszköz beszerzése után nem sokkal már közzé is tette az új QUAD-ról készített felvételét egy videómegosztón.
 

 

Az alábbi felvételen Marc the Darc - 133 című track-jét hallhatjátok, melyet egy szintén KORG hangszerrel, egy EMX-1-el hozott létre. A kilencvenes éveket idéző hard house ütemeket a KAOSS PAD QUAD-on átvezetve számos érdekes effekt algoritmust lencsevégre kapott a videó készítője.

Elsőként a loop-centrikus algoritmusokat hallhatjuk, melyekkel dinamikussá tehetjük ritmusainkat, de meg is törhetjük azokat - a KAOSS felületen változtathatjuk a looping ütemmutatóját, de az ujj pozicionálása arra is hatással van, hogy a kör melyik részét loop-olja éppen az eszköz. Átlós irányban haladva érdekes és nem várt effektusok hozhatók létre.

 

 

A flanger, valamint a többi modulációs algoritmus is jóra sikerült - a bit-redukció alapú, illetve a pitch-shifting effektek pedig kiválóan alkalmasak futurisztikus hatások létrehozására. A filter is megállja a helyét; a KAOSS felület itt is hatásosnak bizonyult. A felvétel vége fele példákat láthatunk arra, ahogyan egyszerre több effekt is használatba kerül - a KAOSS felület egyik sarkából a másikba haladva más és más effektek fognak érvényesülni az eszközbe kötött audio jelen.

A videó tanúbizonysága szerint is igaz az, hogy az egyes effektek más és más dry/wet beállításoknál válnak igazán hangzatossá. E videó az első felhasználói felvételek közül való, így minden KAOSS PAD QUAD iránt érdeklődőnek ajánljuk Marc the Darc saját készítésű bemutató felvételének megtekintését!

 


Ha érdekesnek találod ezt a bejegyzést, oszd meg Facebook-ismerőseiddel!→Share

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://liveact.blog.hu/api/trackback/id/tr782855481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása