Üdv minden olvasónknak!

Sokakat tart lázban a KORG monotribe analóg zsebszintetizátor koncepciója. A monotron után a Ribbon Station-né továbbfejlesztett monotribe-hoz máris előrukkolt a KORG egy kiegészítő alkalmazással, mely olyan audiójelet generál, amely szinkronjelként a monotribe Sync bemenetére kötve diktálja a tempót az eszköznek..

 

 

Ily módon a KORG új zsebszintije könnyedén integrálható digitális zenei munkakörnyezetbe. Az egyenlőre csak japán kiadású demó felvételen a KORG speciálisan erre a célra fejlesztett iOS App-je, a KORG SyncControl látható működés közben. A napjainkban egyre népszerűbb, iPad-re készített audio alkalmazások sokoldalú, hordozható zenekészítési lehetőséget biztosítanak, így hát a digitális App-ok nyújtotta lehetőségeket a KORG monotribe-bal párosítva igazán hatásos workflow-t kapunk.

A KORG SyncControl segítségével nem csupán a szinkronizálást végezhetjük: a monotribe szekvenszerének sebességét tap-tempo segítségével állíthatjuk be, és nem csupán egész számú BPM értékeket adhatunk meg, hanem egy tizedesjegy pontossággal lőhetjük be az eszközt. Ez apróságnak tűnhet, de hasznos lehet például olyan esetekben, amikor mintázott élőzenei loop-okkal próbáljuk összehangolni a monotribe-ban programozott groove-okat.

 

További érdekfeszítő funkció a swing paraméter jelenléte az iOS App-ben: a monotribe alapból gépies szekvenszerét ily módon groove-olásra késztethetjük, és akár vadabb swing értékekkel is bátran operálhatunk. Ez hasznos lehet különböző elektronikus zenei műfajok esetében, ahol a zenei jellemvonások közé tartozik a swing-esebb szekvenszer beállítások használata.

A felvételen látható módon egy iPhone-on futó SyncControl felület szolgáltatja kimenetén a szóban forgó szinkronjelet. A monotribe slave felállásban tökéletesen szinkronban fut az iPhone-nal. A felvétel második felében a nemrég harmadik KORG App-ként bemutatott iElectribe Gorillaz Edition fut a jobb oldali iPad-en. A Gorillaz Edition sajátos hangjai dinamikus jelleget kölcsönöznek a szekvenciának. Ez a felállás kiváló példa a legfejlettebb digitális zeneszerkesztő megoldások és korhű analóg technika együttes használatára.

 


Ha érdekesnek találod ezt a bejegyzést, oszd meg Facebook-ismerőseiddel!→Share

 

A bejegyzés trackback címe:

https://liveact.blog.hu/api/trackback/id/tr372959955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása