Sziasztok!

Igazi csemegére bukkantunk a Vimeo-n: K X gondolt egyet, és életre hívta az utóbbi időszak egyik leginkább poénos elgondolását! Vajon hogyan is hangozhatott volna a kilencvenes évek végére jellemző minimal tech step drum 'n' bass, ha a hangszeripari fejlesztők nem találták volna fel a modern samplereket, és a zenék készítői csakis az analóg hangkeltők használatára hagyatkozhattak volna?

 

kx_440.jpg

 

Nos, K X az alábbi videóval megadja a kérdésre a választ! A setup neves gyártók moduláris szintijeiből (Roland System 100, Moog series 900, Roland System 700, Arp 2500, Buchla 100 series), egyéb analóg szintetizátorokból (Korg MS-20, Roland System 100), vintage szekvenszerekből (Roland MC-8, Roland MC-4, Yamaha QX-1), valamint klasszikus analóg effekt modulokból (Roland Space Echo RE-501 (tape delay, chorus, spring reverb), Roland DC-30 (analóg chorus-echo), Roland Dimension-D Analog Chorus) áll. A szekvenciák az említett három szekvenszerből szólnak, melyek tape-sync úton kerültek szinkronozásra. Nagyon szép munka, K X!

 

Analog Drum 'n Bass from K X on Vimeo.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://liveact.blog.hu/api/trackback/id/tr674726122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása