Sziasztok!

Egy érdekes elektronikus zenei estre hívnám fel a figyelmeteket: hazánkba látogat Kenny Larkin, a klasszikus Detroit techno egyik legismertebb képviselője - az esemény fő apropója az, hogy idén lett kereken 25 éves a detroiti techno-mozgalom. Érdemes ellátogatni a partira, ugyanis Kenny Larkin garantáltan egy halom érdekességgel fog szolgálni. Aki hallott már az USA ezen tájékáról származó lemezlovast, az tudja, hogy nem egy szimpla DJ-szettre kell készülni, hanem egy olyan egyvelegre, ami a számtalan érdekes ritkaság mellett garantáltan táncra késztet majd minden jelenlévőt. Az alábbiakban a Hairy team ízelítőjét olvashatjátok:

*Hairy Presents: Kenny Larkin (Detroit / US)*

Idén negyed évszázados a detroiti techno. 25 évvel ezelőtt történt, hogy kísérletező fiatalok - Juan Atkins, Derrick May és Kevin Saunderson - párhuzamosan a chicagoi house zenével létrehozták a "technot", amit olyan korai európai művészek inspiráltak, mint a Kraftwerk.

Ebből az apropóból Mike Huckaby után ismét egy detroiti legendát prezentálunk: Mr. Kenny Larkint!

Larkin 1990 óta pörgeti a lemezeket. Rezidense volt az összes jelentős detroiti klubnak (The Majestic Theatre, The Shelter és a legendás MusicInstitute). Ekkor ismerekedett meg Richie Hawtinnal, akivel a mai napig jó barátságban van.

1994-ben jelent meg a Warp gondozásában Azimuth című albuma, amit azóta beválasztottak minden idők 50 legjobb techno albuma közé.

1995-ben egy rablótámadás során majdnem életét vesztette, 12 órás műtét után és két héttel később már az új albumával turnézott, ami végleg meghozta számára a világhírt elektronikus zenei körökben. Elnyerte az év albuma és DJ-je címet is.

Remixeket készített többek között Carl Craignek és Sadenak is. A Surrender 3 hét alatt 10 000 példányban kelt el.

1997-től 2001-ig nagyobb szünet következett. Ezalatt az idő alatt, mint stand up komédista lépett fel Los Angeles legnagyobb ilyen jellegű klubjaiban.

2002-től ismét a zeneiparban, majd rövid idő alatt 2 album. A másodikra az angol Parlaphone/EMI is felfigyelt és Dan Keelingnek - aki a Coldplayt is felfedezte - majdnem sikerült leszerződtetnie, de Larkin dacolva mindennel egy kis francia kiadónál jelentette meg végül 2005-ben. Azóta is folyamatosan ott van a világ élvonalában.

Line up:

Kenny Larkin

Naga
Beta
Andre
Andras Toth


és a Funktion One hangrendszer

Orfeum Club (volt Royal Club)
1073 Budapest, Erzsébet krt 43-49.

A belépés: éjfélig 1900 Ft, éjfél után 2500 Ft.

http://www.facebook.com/event.php?eid=170524556300582

http://www.facebook.com/pages/Kenny-Larkin/41929357006

http://www.discogs.com/artist/Kenny+Larkin
http://en.wikipedia.org/wiki/Kenny_Larkin
http://www.myspace.com/kennylarkin

http://www.hairy.hu/
http://www.facebook.com/hairyrecords

http://www.facebook.com/pages/Funktion-One/49959566868

Infolány: +36 70 413 5711


Ha érdekesnek találod ezt a bejegyzést, oszd meg Facebook-ismerőseiddel!→Share

A bejegyzés trackback címe:

https://liveact.blog.hu/api/trackback/id/tr142457519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

momoncs · http://www.bahnhofclub.com 2010.11.18. 19:27:57

Szeretnék én is ott lenni! Mikor kezdődik a buli? :) Amúgy Ramilest ismered? Ő is jön nov.20-án! :)

momoncs · http://www.bahnhofclub.com 2010.11.18. 19:32:27

Nagyon király lesz, szeretnék ot tlenni! Mikor kezdődik, nem tudod? :) Ja és Ramilest ismered? Ő is jön ám!! ;)

STBlog 2010.11.19. 14:09:43

@momoncs: Helló! Tuti, hogy nagyon érdekes és mozgalmas DJ-szettnek leszünk tanúi - szerintem biztosra vehető, hogy egy halom zseniális lemezt fog felrakni Larkin! Nem éri meg kihagyni! Érdemes hamar lenézni a helyszínre - az est fő fellépője előtt Naga, Beta, André, valamint Andras Toth gondoskodnak a talpalávaló beat-ekről...
süti beállítások módosítása