Sziasztok!

Nem sokkal a japán piacon való megjelenés után máris felbukkantak az első moddingolt monotribe példányok. Az elektronikában jártas felhasználók örömmel tuningolták kedvükre a monotron-t, így várható volt, hogy a nagytestvér is boncasztalra kerül előbb vagy utóbb.

 

 

Habár sok új funkcióval bír az új modell, egy analóg szintetizátornál mindig akad valami, amivel bővíthetjük a lehetőségeket - ehhez persze a megfelelő jártasság és kreatív gondolkodásmód szükségeltetik. A világhálóra felkerült videók is azt bizonyítják, hogy egyre többen próbálkoznak ilyen és hasonló megoldásokkal.

Kellő szaktudással tehát érdekes funkciókkal egészíthetők ki ezen eszközök. Az alábbi felvételen a monotribe kick drum generátora kapott egy külső potmétert, amellyel a hang lecsengése (decay) vált állíthatóvá. Az utólagosan beépített potméternek hála már nem csak rövid kick produkálható az eszközzel, hanem hosszabb decay-el rendelkező, kicsit a klasszikus 808 sound-ra hajazó hang is létrehozható vele.

A vérbeli nyolcvanas éveket idéző pergő kiegészülve ezzel a hosszú lecsengésű, módosított lábdobbal remek megoldás electro ütemek létrehozására, de számos más zenei stílusban is hasznát vehetjük - az újsulis 'clap hiphop'-ot kedvelők számára szintén igazi csemegét jelent ez az átalakítás. A felvételen egy kapcsolási rajz is látható, melynek alapján saját magunk is behelyezhetünk egy BD decay potmétert (ehhez szaktudás nélkül azonban semmiképpen nem érdemes nekiállni - egy elektronikában jártas ismerős vagy szerelő azonban vélhetőleg könnyen megbírkózik a feladattal).

 

 

 

 


Ha érdekesnek találod ezt a bejegyzést, oszd meg Facebook-ismerőseiddel!→Share

 

Címkék: korg mod bd korg.hu decay monotribe korg.blog.hu liveact.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://liveact.blog.hu/api/trackback/id/tr913009219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása